november 23, 2020

Expositie bij Dierenpark Amersfoort

Op 28 November gaan wij voor de ingang van Dierenpark Amersfoort een "Expositie van Diervermaak" neerzetten. Kom ook!

Expositie bij Dierenpark Amersfoort

Op 28 November gaan wij voor de ingang van Dierenpark Amersfoort een "Expositie van Diervermaak" neerzetten. Hiermee zullen we doen wat het park nalaat: eerlijke informatie geven over het gebruik van dieren door de vermaaksindustrie.

Met meerdere grote borden en flyers zullen we (potentiele) bezoekers informeren over allerlei facetten van diervermaak, waaronder: de koloniale geschiedenis van dierentuinen, ontsnappingen en ander protest van dieren, de vermeende rol van dierentuinen in educatie en soortenbehoud.  

We zoeken daarom een vijftal mensen die grote informatiepanelen willen vasthouden en ook bereid zijn met bezoekers het gesprek aan te gaan. Natuurlijk kun je ook "gewoon" komen met je eigen informatie- of protestbord!

Ook zullen we deze week een twitterstorm beginnen. Doe mee door jouw lokale dierenvermaakscentrum te bestormen met tweets en comments op hun favoriete social media kanaal. Gebruik de hashtag: #StopDierVermaak. Geschikte foto's kun je vinden bij We Animals Media.

Enkele afspraken:

  • Onze boodschap is anti-speciesistisch: dieren zijn geen bezit, product of vermaak.  
  • Op onze acties wordt het gebruiken van dieren of producten die hen zijn afgenomen, niet geaccepteerd. Je hoeft niet vegan te zijn om mee te doen, maar we willen onze activeiten veilig en inclusief voor iedereen maken.  
  • Geweld en discriminatie in wat voor vorm dan ook wordt niet getolereerd. Hieronder vallen ook racistisch getinte "grapjes", seksueel overschrijdbaar gedrag, niet respecteren van voornaamwoorden, etc. Bij twijfel, vraag!
  • Het dierenpark en de actie zijn in principe toegankelijk voor mensen met een (mobiliteits)beperking. Voor andere beperkingen en specifieke vragen, neem even contact op, we willen het zo toegankelijk mogelijk maken.
  • Corona: We houden de aanbevolen afstand en dragen tijdens acties ten alle tijden een mondkapje. Dit voor de veiligheid van ons allemaal en om de actie zo inclusief mogelijk te maken.
  • Wij maken geen gebruik van mens-dier analogiën in taal en symboliek. Het gebruik van vergelijkingen van de uitbuiting van gemarginaliseerde mensen met die van niet menselijke dieren is onrechtvaardig en ook ineffectief. Dit betekent dus: geen mensen in kooien, "apenpakken", gevangenissen, etc. Meer https://alledierenvrij.org/non-violent-action-tactics/hier.
  • Lees meer over onze missie en waarden hier.
  • Achtergrond informatie o.a. hier.
  • Wil je ons financieel steunen, dan kan hier!

#StopDierVermaak