november 19, 2020

Nieuwe acties bij Dierenpark Amersfoort

Stop Diervermaak kondigt nieuwe acties aan bij Dierenpark Amersfoort. 

Nieuwe acties bij Dierenpark Amersfoort

Na een korte lock-down gaan vanaf vandaag, 19 november, de dierentuinen weer open. Ook het bedrijf in Amersfoort, waar op 3 november de twee chimpansees Mike en Karibuna werden doodgeschoten, zal weer opengaan voor bezoekers. Activisten van onder andere Alle Dieren Vrij kondigen nieuwe acties aan onder de naam: Stop Diervermaak.

Amersfoort gaat een "herdenkingsplek" inrichten voor de "iconische dieren" en daarmee lijkt de kous af. De herdenkingsplek is er voor medewerkers en bezoekers, pal naast de kooien waar de anderen chimpansees nog gevangen zitten. Het is dus duidelijk weer iets voor de mensen, waar de andere dieren niks aan hebben.

"Mike en Karibuna hebben met hun daad laten zien wat de dieren wél willen: vrijheid. Dat de twee chimpansees ontsnapten, en vervolgens neergeschoten werden, bewijst maar weer dat dierentuinen geen plek zijn voor dieren. De twee hadden daar nooit mogen zitten. Het idee om dieren achter tralies te zetten om ze te bekijken en te fotograferen is niet meer van deze tijd" zegt Natascha van Wateren namens de Stop Diervermaak.

Wij gaan daarom dóór met acties, met als uiteindelijke doel dat alle dierentuinen, dolfinaria en andere bedrijven die geld verdienen aan vermaak en tentoonstellen van dieren hun deuren sluiten.

Tijdens ons eerstvolgende actie, op 28 November zullen we de waarheid aan het licht brengen. Volg ons voor meer info!

#StopDiervermaak

Pic: JMcArthur / We Animals Media