november 4, 2020

Gerechtigheid voor Mike en Karibuna

Vanochtend stonden wij, met een stuk of tien activisten, bij het "dierenpark" in Amersfoort wat gisteren twee chimpansees heeft doodgeschoten, om gerechtigdheid te eisen en om een einde te maken aan deze industrie.

Gerechtigheid voor Mike en Karibuna

Vanochtend stonden wij, met een stuk of tien activisten, bij het "dierenpark"* in Amersfoort waar gisteren twee chimpansees zijn doodgeschoten. Mike en Karibuna zagen hun kans schoon toen hun kooi open stond en moesten dit met de dood bekopen. Stank voor dank, zeker voor Mike die al meer dan 50 jaar ongevraagd "boegbeeld" was voor het park en dus inkomsten genereerde.

We zijn blij met alle media aandacht die we kregen (o.a. RTV Utrecht, Hart van Nederland, Parool, RD, en Stad Amersfoort), omdat we hopen dat publiek debat bijdraagt aan het beƫindigen van deze industrie.

Maar we stonden uiteindelijk hier om gerechtigdheid te eisen voor Mike en Karibuna. Niemand van het park wilde met ons komen praten. Gelukkig hebben meerdere andere dierenorganisaties ook aandacht gegeven aan de kwestie en heeft de Partij voor de Dieren Kamervragen gesteld.

Meerdere mensen kwamen spontaan langs met bloemen

Ook stonden we er omdat we vinden dat dit bedrijf geen bestaansrecht heeft en zou moeten sluiten. Om te beginnen moet er een verbod komen op de aankoop en fokken van dieren.

Het bedrijf is nu, vanwege corona maatregelen, tijdelijk gesloten. Wij gaan ervoor zorgen dat het niet meer open gaat!

foto door bezoekers gemaakt 

*De woorden "park" of "dierentuin" zijn eufemismes. Aangezien het om organisaties gaat die winst maken door gebruik van dieren, kunnen we dus beter spreken over bedrijven.