december 23, 2020

Acties tegen "beter leven" vlees

Op 23 en 24 december staan dierenactivisten bij diverse supermarkten en slagerijen voor de deur. Het gaat om winkels van Albert Heijn, Plus en de Groene Weg, deze verkopen allen vrijwel uitsluitend varkensvlees van vleesgigant Vion onder het mom van "beter leven".

Acties tegen "beter leven" vlees

Op 23 en 24 december staan dierenactivisten bij diverse supermarkten en slagerijen voor de deur. Het gaat om winkels van Albert Heijn, Plus en de Groene Weg in Haarlem, Heemskerk, Roermond, Rotterdam, Alphen aan de Rijn en Arnhem. Deze retailers verkopen allen vrijwel uitsluitend varkensvlees van vleesgigant Vion onder het mom van "beter leven". De activisten bestrijden het idee van "beter leven", want er is niets vriendelijks aan vlees. De activisten zullen als eenpersoonsprotest voor de genoemde winkels gaan staan en o.a. flyers uitdelen.

De PLUS in Arnhem

"24 december is dé drukste dag van het jaar voor zowel de supermarkten als de slagerijen, maar ook op 23 december verwachten de supermarkten en slagerijen top drukte. Op deze dagen vliegen de lichaamsdelen van dieren over de toonbank. Kerst is synoniem geworden voor eten, veel eten én vooral dieren eten. Daar moet verandering in komen." vinden de actievoerders.

Mensen kopen doorgaans bij de Groene Weg omdat ze zich bewust zijn van de milieubelasting van vlees en van dierenleed. Wat veel klanten niet weten, is dat Groene Weg eigendom is van Vion, de grootste slachter van Nederland. Vion is regelmatig in opspraak vanwege schandalen rondom slachthuismedewerkers, corona uitbraken en overlast voor buurtbewoners. PLUS en Albert Heijn hebben exclusieve deals gesloten met Vion, iets wat ze ook niet aan de grote klok hangen. Albert Heijn maakt het helemaal bont door op haar website een foto te laten zien van een stel vrolijk buitenscharrelende varkens wat ver van de werkelijkheid is van de ene ster. De enige buitenlucht die de dieren ooit zien is op weg naar de gaskamers van Vion.

De Groene Weg in Rotterdam

#vion #BeterLeven #groeneweg #plus #AH #sluitvion #weggroeneweg#BeterLatenLeven #DiervriendelijkVleesBestaatNiet

De Groene Weg in Arnhem